мɛн яαмαι2 мɛн,,ʝʋм ʋƨнα вℓσɢ ƨαια

Tuesday, 4 February 2014

minat

Assalamualaikum ....

Semua orang pun ada minat masing-2 kan ?? sama la jugak dengan aku .My passion is ANIME . Itu benda yang normal kan ? plus belambak je orang yang minat anime .. So it should be takde hal pun kan ? But kenapa ramai sangat yang suka mempersoalkan hal hal macam neh ? sakgi kut kalau aku kata aku minat shopping ,mau kopak bapak aku kut nak keluar duit manjang .takpun "study" .gila kau ! memang bukan aku laa .. setakat besa2 boleh ahh . kalau sampai ituuuuu jadik minat-gila-gila-punya-bak-hang , wahhh muntah darah aku . bukan takat aku jaa .termasuk abah ,adik beradik aku n kawan2 laa ...(mama mungkin percaya jee kata anak dia sorang nehh,muka innocent katakan hekhek) .tapi kebenarannya memang menyimpang laa .. tak sampai lagi nawaitu hebat cemtu .nerdy bagai .(tapi kalu aku cemtu ,macam best je kan ??hehhehhehe)

Okehhh , back to the topic lahh . So what dengan orang yang minat ANIME nehh ?? tak perlu lah kut nak condemn bagai kata unmatured lahh ,apa lahh .buang masa lahh .ehh aku punya pasal lahhh . bukan kacau orang pun . aku just habiskan masa tengok bendalah nehh jaa .bukan buat apa pun .alahhh lagipun tengok anime better laa dari tengok cerita2 kat tv tu .. tah-hape-hape jaa .. balik2 love story ,pastu kawen kontrak laa .benda2 cemtu tak cabar minda langsung . cliche sangat . dah boleh agak dahh jalan cerita dia camne .ibarat aku lak pengarah dia .Tapi bila tengok anime , actually dia banyak moral value yang kita boleh described sendiri .lagipun dah nama pun anime ,mestilah katun right ? so ,tak jadik masalah laa kalau dia wat cerita over2 pun ,dah nama pun imaginasi .lagipun itu better lahh sebab ta sentuh sensitiviti orang (perghhhhh , bekup bhaii hekhek) .

Tapi itu pandangan aku jaa . depends la pada orang lain .. setiap orang ada pandangan masing2 and nehh ada pandangan aku .kalau orang lain rasa sebaliknya terpulanglahh .Apa yang aku nak tekankan kat sini ialah hormatilah minat orang lain jugak .takpayah condemn . kalau kau tak suka baik kau diamkan daripada kau nak condemn bagai macam-hebat-yakpuihhhh . Boleh bikin gaduh oo . buat orang lain sakit hati jaa .

Nehhh antara yang aku layan gila ahh




dan yang nehh

PIKIR2KAN LAH.........

kita ni rase suka je kat seseorg 2
and si DIA 2 ade respond yg bek trus je ajak couple...
xkira la kita cinta o x..agak2...2 cinta ke?

bila dah couple...
mula la nk pegang tgn la
bila jalan and pegang yang bkn2
bila xberjalan pas 2 mula la buat maksiat..
tiba2 kluar berita bayi kena buang...
2 yg org jmpa, yg orang xjmpa?
tah bape byk tah lagi...

couple sbb suka,handsem,cute,cantik...
konon cinta pandang pertama la
tapi bila kena kongkong mula la nk brangin
pas 2 putus xpk lak pe yg da korg wat mase couple dulu
laki hilang teruna, pompuan hilang dara...

laki nye alasan expert sgt...
bnyak tgk cite bkn2
bace buku bkn2
cerita kawan2
tp "sumpah sayang abg xpenah buat"

pompuanye alasan hilang dara..

1. kene rogol..
"asal xreport?"takut malu family...
tp sebenar nye buat dgn rela hati...2 yg xgtau family...

2. dulu kuat bersukan
tanye sukan ape..
jawab yg biasa2tanye sampai peringkat ape..sekolah je..
tgk sijil..upenye stakat men cgkak je.
.xkan dok lama2 pun ilang dara..

hermmm...itu la realiti sekarang ni...
xkira la laki o pompuan smua ade kepentingan sendiri
nafsu di ikuti..iman ditolak tepi..
bagi pendapat aku...even kita ni suka sgt kat seseorg,
n si DIA 2 ade respond yg suka kat kita...
xya la ajak couple...lom tntu kita ni ade rase cinta kat si DIA 2
and si DIA 2 pun same...
bek kawan je la kankenal hati budi masing..
bila da btol2 suka...tunang o kawen je la kan...