мɛн яαмαι2 мɛн,,ʝʋм ʋƨнα вℓσɢ ƨαια

Wednesday, 9 January 2013

kesah baru ,PERMULAAN BARU

ASSALAMUALIKUM..

hurmhurmhurm ...k neh baru aku na stat men blog blek .before aku dok men gak xp da lama gile aku tggal benda alh neh .alasan ?? bizi laa .tggu gih .hm .first aku bukak arituh gile kau tekejot .yela blog neh da berubah sampai aku un tataw na stat nan ap .(keliru kejap).memang ah lebih senang xp tem tuh aku memang blur abeh la. but aku stil la try meneroka na tengok function baru dya .xp aku stil blur babun laa .until sampai malam xd .aku sja gedik kol kawan aku,mae,kitorg sembang2 sampai la msok bab blog neh .da tuh aku un tya tQuih laa sal blog neh . alhamdulillah akhirnya aku berjaya kua dari kejahilan ini .(aiceh .bab blog kelam kabut na amek twu .seap nan ayat bunga2 lagi xp law bab stadi tade un na amek twu sampai cmneh .hm .manusia sekarang) .xp nway thanx la ea mae cz kasi tunjuk ajar kat aku .hm .oke blog neh skarg aku na wat perubahan skit la .law dlu niat aku na wat blog neh sja na mgedik jea xp skrg aku na wat tukberkongsi,saling menegur ,blaja ,mgajar n THE MAIN IS MUHASABAH DIRI .insyaallah .niat aku wat neh cz aku da kua skola da .aku bukan lg student secondary school daa. law dlu kat skola sentiasa ada kawan2 yg bule tegor aku tem aku wat salah o jahil kat mna2 .xp skrg neh aku kena berdiri atas kaki sendiri .(diulangi atas kaki sendiri) .hehe .independant la kononnye .xp betol la .skrg neh tade da org bule tegor da .even ad parents un xp ta sama la.cz parents salu tade kat uma .bizi nan keje .na arap kan kwn2, skrg dorg jao so pndai2 na idop la jwbnye .hm .gud luck yea erra .

No comments:

Post a Comment

PIKIR2KAN LAH.........

kita ni rase suka je kat seseorg 2
and si DIA 2 ade respond yg bek trus je ajak couple...
xkira la kita cinta o x..agak2...2 cinta ke?

bila dah couple...
mula la nk pegang tgn la
bila jalan and pegang yang bkn2
bila xberjalan pas 2 mula la buat maksiat..
tiba2 kluar berita bayi kena buang...
2 yg org jmpa, yg orang xjmpa?
tah bape byk tah lagi...

couple sbb suka,handsem,cute,cantik...
konon cinta pandang pertama la
tapi bila kena kongkong mula la nk brangin
pas 2 putus xpk lak pe yg da korg wat mase couple dulu
laki hilang teruna, pompuan hilang dara...

laki nye alasan expert sgt...
bnyak tgk cite bkn2
bace buku bkn2
cerita kawan2
tp "sumpah sayang abg xpenah buat"

pompuanye alasan hilang dara..

1. kene rogol..
"asal xreport?"takut malu family...
tp sebenar nye buat dgn rela hati...2 yg xgtau family...

2. dulu kuat bersukan
tanye sukan ape..
jawab yg biasa2tanye sampai peringkat ape..sekolah je..
tgk sijil..upenye stakat men cgkak je.
.xkan dok lama2 pun ilang dara..

hermmm...itu la realiti sekarang ni...
xkira la laki o pompuan smua ade kepentingan sendiri
nafsu di ikuti..iman ditolak tepi..
bagi pendapat aku...even kita ni suka sgt kat seseorg,
n si DIA 2 ade respond yg suka kat kita...
xya la ajak couple...lom tntu kita ni ade rase cinta kat si DIA 2
and si DIA 2 pun same...
bek kawan je la kankenal hati budi masing..
bila da btol2 suka...tunang o kawen je la kan...