мɛн яαмαι2 мɛн,,ʝʋм ʋƨнα вℓσɢ ƨαια

Monday, 15 April 2013

oO0LAMAKKK !!

Assalamualaikum .....
kunun gaya cam frust la nehh .padahal hakikat nya just sedikit down je .
Hmm .. "kononnya" aku rasa macam aku neh diuji oleh Allah SWT .. ujian apa ?? huuhu ... abah ta kasi aku join kawan - kawan lepak daa . and ta kasi aku keluar ngan kawan - kawan .. Haha ~ tah pape kan ?? yee . I knew it , tu bukan ujian pun sebenarnya , and benda tu sememangnya patut untuk budak "tak cukup umur" cam aku .. Yeke ?? tak cukup umur ke ?? I'm already 18 .. ~ye masih remaja and muda belia lagi and tak tau erti kehidupan .

Okekeee ... Actually aku bukan nak mengeluh hanya sebab abah aku agak "strict" .. NOnono !! Tidak sama sekali . aku paham kenapa abah aku buat macam tu .. Yeah .memang salah aku pun .~ Aku Mungkir Janji~ OH MY !! 

Aku tak sengaja k .. Yeah .mungkin terlalu leka sampai lupa diri kut ,,aku lepak ngan kawan-kawan kat RnR Bagan Ajam ..(bukan lepak la more pada tolong kawan aku berniaga kat sana) .. n aku dah minta kebenaran abah daa yg aku na tolong dia kat Bagan Ajam .. masalahnya . #abahkenakansyarat .. "ko mesti pulang sebelum jam 10pg sok !" .. and then ,tanpa dapat aku halang ,esoknya kebetulan mak dia kena kerja pagi - pagi .. So ,thats mean takde ssesiapa yang boleh hantar aku ngan kawan aku balik .. Bule ja kalu nak balik naik motor ,means suruh kawan aku hantarkan naik motor, yang jadi masalahnya .. kawan aku seorang lagi taknak tinggal sendiri kat rumah tu . takut kalu ada barang terhilang or something else ,dia yang akan dipersalahkan 100% ... Aigoo .. kemudian terpaksalah aku balik lewat ,petang . 

Aku dah inform abah dah yang aku akan balik lambat and respons abah macam oke je .. so aku pun takde la na kisah sangat .. But bila dah sampai rumah , suddenly , abah cakap kat aku "Oke erra , neh last k ko keluar ngan kawan-kawan , selepas neh tak payah nak minta da nak keluar .. sebab ko dah mungkir janji " .. First , aku ingatkan it just a "JOKE" dari abah .. bila aku perhatikan elok- elok betapa abah tak main-main and serious lafazkan "ayat-ayat" berbaur amaran .. aku jadi macam ..hmm ..seriously down and sedih .. aku tak pernah nak dapat keluar mana-mana since habis SPM dulu .padahal adik aku yang form 4 tu pun da keluar ngan kawan-kawan dia p tengok wayang , naik bas pulak tuu .. jeleous ka aku ??? adalah sikit . rasa macam unfair pulak ! aku yang lepasan spm , yang memang takde kerja nak buat ,tak boleh keluar ngan kawa-kawan . tapi adik aku yang f4 tu boleh pulak.. ~ DIMANAKAH KEADILANNYA ????~ aicehhh ..hahahahha .

Sometimes , aku pernah tertanya- tanya kenapa abah buat macam nehh .. aku neh tak dapat kepercayaan abah ke ??ataupun memang aku pernah buat silap sampai abah susah nak lepas aku .. hmm ..bila fikir- fikir balik laa .*mesej ngan lelaki , ta kut ! pernah tapi sekejap2 jaa .tapi aku tak layan sangat laa . hanya jawab bila aku rasa nak jawab and salu aku balas memang macam aku tak berminat nak layan .adik aku ngan kakak aku ada la .*berkawan dengan lelaki .. ta jugak ! aku hanya tegur budak-budak baik yang aku rasa aku boleh masuk tapi tak selalu ..yela dengan muka coldhearted gitu , sapa nak tegur .junior ada la.. adik ngan kakak aku ? berlambak aeh .so?? kat mana yang abah susah nak percaya kat aku ??

Hahahahahahaha ......... itulah yang aku duk fikirkan bila aku tak bersangka baik dengan ketentuan Allah .. aku lupa satu perkara , Allah tak memberikan apa yang kita mahu tapi Dia beri apa yang kita perlu .. Istighfar banyak-banyak bila terfikir pasal benda nehh .. aku mengeluh and mengatakan betapa "UNFAIRnya" abah aku ..berkira dengan aku ,konon berat sebelah ..tapi bila difikir-fikir and muhasabah diri balik , mungkin aku dah salah guna "kebebasan sekejap" yang abah berikan .. then ,bila aku tak manfaatkan betul-betul kebebasan tu and aku hampir hanyut dengan "keseronokkan" sementara tu , maka Allah SWT ilhamkan kat abah untuk tarik balik kebebasan tu and sekat aku supaya aku terhindar daripada perkara-perkara yang boleh menjerumuskan aku dalam dosa !! aku sendiri yang minta agar aku dihindarkan dari dosa dan perkara-perkara yang boleh bagi aku dosa ..tapi bila doa aku dimakbulkan aku tolak dengan rasa tak puas hati dan keluhan demi keluhan .... Astaghfirullah .. betapa tak bersyukurnya aku sebagai hambanya .

Sekarang aku rasa aku dah boleh terima kenyataan (aicehh) ... realitinya memang aku takkan ucap sebab aku memang berat mulut and terlalu ego .. tapi kat sini aku still nak kata ~THANKS A LOT ,ABAH . CUZ LARANG SAYA DAN CUBA HALANG SAYA DARI LALAI ..I LOVE U ,ABAH !! <3
Amin Ya Rabb Al Amin...

No comments:

Post a Comment

PIKIR2KAN LAH.........

kita ni rase suka je kat seseorg 2
and si DIA 2 ade respond yg bek trus je ajak couple...
xkira la kita cinta o x..agak2...2 cinta ke?

bila dah couple...
mula la nk pegang tgn la
bila jalan and pegang yang bkn2
bila xberjalan pas 2 mula la buat maksiat..
tiba2 kluar berita bayi kena buang...
2 yg org jmpa, yg orang xjmpa?
tah bape byk tah lagi...

couple sbb suka,handsem,cute,cantik...
konon cinta pandang pertama la
tapi bila kena kongkong mula la nk brangin
pas 2 putus xpk lak pe yg da korg wat mase couple dulu
laki hilang teruna, pompuan hilang dara...

laki nye alasan expert sgt...
bnyak tgk cite bkn2
bace buku bkn2
cerita kawan2
tp "sumpah sayang abg xpenah buat"

pompuanye alasan hilang dara..

1. kene rogol..
"asal xreport?"takut malu family...
tp sebenar nye buat dgn rela hati...2 yg xgtau family...

2. dulu kuat bersukan
tanye sukan ape..
jawab yg biasa2tanye sampai peringkat ape..sekolah je..
tgk sijil..upenye stakat men cgkak je.
.xkan dok lama2 pun ilang dara..

hermmm...itu la realiti sekarang ni...
xkira la laki o pompuan smua ade kepentingan sendiri
nafsu di ikuti..iman ditolak tepi..
bagi pendapat aku...even kita ni suka sgt kat seseorg,
n si DIA 2 ade respond yg suka kat kita...
xya la ajak couple...lom tntu kita ni ade rase cinta kat si DIA 2
and si DIA 2 pun same...
bek kawan je la kankenal hati budi masing..
bila da btol2 suka...tunang o kawen je la kan...