мɛн яαмαι2 мɛн,,ʝʋм ʋƨнα вℓσɢ ƨαια

Saturday, 16 March 2013

jumpak balek ..

Assalamualaikum...

eloo ..mOshi moshi .. haha ..somethg happened today .. Guess what ?? hmhm .. aku jumpak balk kwn-2 lama .. kwn tem skolah rendah dulu kot ..!! korg ada ?? haha .. yelaa ..korg pun ada ..xp aku juz na share-2 citer aku jea .. nway thanks a lot kat Ummu la .seb bek dya ajak aku p skolah rendah tuk Kem Bestari Solat tuk drjh 1 n 2 xd ..

Xp kalu na byg kan laa ,sebelom neh aku ta penah pun byg kan aku akan terlibat lam ha-2 kebajikan cmneh ..bukan apa .bab aku neh dlu bapak pya nakal laa .. abeh gru besar ,cegu disiplin cegu-2 bdk-2 pakat ramai-2 kenai aku ..WHY ??.. ada la mcm-2 mslah aku wat ..smpai kena msok bilik kaunsling berkali-2 laa ..kes gado jgn kata laa ..smpai budak laki yg takot kat aku even dorg agkut bdk drjh 4 ,5 n 6 skali na mai serang aku yg sorg ..hm ..haha ..sbb tuh la aku cam ta caya yg aku akan dtg balek skola tuh tuk wat kem-2 cmneh ..hm.
Back to the main story .. haha ..aku mg ganaeh but xd bila jmpak balek kwn-2 lama terKELU beb lidah aku ..ta mampu na bersuara ... haha even kat budak pompuan pun .. org len myb kat laki je xp aku kat pompuan pun sama haha.. ..Well kena paham la situation aku ..aku dlu mna na smbg sgt ngn dorg ..mg aku budak prob xp aku ta smbg sgt walaupun budak klas aku ..smbg la jgak xp aku lebeh suka wat hal nirik ..hm FYI ,, dulu kat skola tuh aku neh budak baru .baru stahun ..msok tem drjh 5 ujung-2 .n drjh 6 je..mna na dan ramah tamah nan depa .. haha ..xp serious la ..jmpak xd bapak a terkejut .muka matured-2 kot ..mg aku sunyi a..gelak je aku leh buat ..dorg even lama ta jmpk tape gk a.. da besa daa .n salu contact ... tgai pun dekat jaa ..neh aku neh da la jaoh . ta geng plak tuh ..haiyoo ..

lama ta jmpak ta bermkna bukan kwn lg haha ..Xp apa-2 pun syok je jmpak dorg ..spoting je .. walau aku ta ckp sgt dorg usaha gak smbg nan aku supaya aku ta rasa terasing (hat laki laa ,hat pompuan tuh malu 2 3 mnt jaa pstuh kluaq da taring aku) haha ..n aku enjoy jaa xd .ta rasa malu da n ta rasa terasing .. walau ta smbg ngat xp aku steady jaa .bule join depa (aku snyap sbb aku mg ta bapa na smbg nan laki oke .hya org yg aku snirik p baik ja aku smbg .hat len ta a ) ..bukan sbb apa .aku nan bdk laki mg cmtuh ..ta bapa na msok ngt ..kalu nan laki neh mta aku cepat na mjeling .. n rsa benci (tataw pasepa ..tabiat kot) haha ..xp aku rugi 1 jaa .aku taleh na amek gmba sbb ncet aku tadak kmera ...ncet aku rosak so aku pakai ncet abah je ..pnjam sat . ~ hayat phone nan aku mg ta lama ..tahan bape bulan je .kdg-2 sbulan pun ta than ~ hee ..so ..yg tuh la yg rugi ...
Hm.. budak-2 yg aku ajar xd ..perghh kaw ~~ nakal gila aeh ..drjah 1 kelas last ..hm taleh na wat pa ..cegu sendiri da kata ..klas tuh mmg cam tuh ..byg kan laa .dorg bule lari dari aku ..men nyorok-2 dkat taman n blkg skola .. ~skola tuh besar weh ..bule gile aku~ ..haha .seb bek klas tuh aku jaga nan kwn aku ..patotnya kami kena jaga 1 klas sorg ..xp tuk klas tuh kira excuse laa ..bkn sbb apa ..kami 10 org fasi .... klas ada 8 ..so ada yg klas 2org jagaa ..antaranya klas aku laa ..aku jaga nan kwn aku ..Farhana ..jga 2 org pun ta ckup weh ..bdk ta ramai xp nakal nya mcm ada 50 org haiilaaa ..haha ..
But aku tetap sronok ..n aku skrg tgh ajar kawad lak tuk bdk skolah tuh ..haha .**SMILE :)**

No comments:

Post a Comment

PIKIR2KAN LAH.........

kita ni rase suka je kat seseorg 2
and si DIA 2 ade respond yg bek trus je ajak couple...
xkira la kita cinta o x..agak2...2 cinta ke?

bila dah couple...
mula la nk pegang tgn la
bila jalan and pegang yang bkn2
bila xberjalan pas 2 mula la buat maksiat..
tiba2 kluar berita bayi kena buang...
2 yg org jmpa, yg orang xjmpa?
tah bape byk tah lagi...

couple sbb suka,handsem,cute,cantik...
konon cinta pandang pertama la
tapi bila kena kongkong mula la nk brangin
pas 2 putus xpk lak pe yg da korg wat mase couple dulu
laki hilang teruna, pompuan hilang dara...

laki nye alasan expert sgt...
bnyak tgk cite bkn2
bace buku bkn2
cerita kawan2
tp "sumpah sayang abg xpenah buat"

pompuanye alasan hilang dara..

1. kene rogol..
"asal xreport?"takut malu family...
tp sebenar nye buat dgn rela hati...2 yg xgtau family...

2. dulu kuat bersukan
tanye sukan ape..
jawab yg biasa2tanye sampai peringkat ape..sekolah je..
tgk sijil..upenye stakat men cgkak je.
.xkan dok lama2 pun ilang dara..

hermmm...itu la realiti sekarang ni...
xkira la laki o pompuan smua ade kepentingan sendiri
nafsu di ikuti..iman ditolak tepi..
bagi pendapat aku...even kita ni suka sgt kat seseorg,
n si DIA 2 ade respond yg suka kat kita...
xya la ajak couple...lom tntu kita ni ade rase cinta kat si DIA 2
and si DIA 2 pun same...
bek kawan je la kankenal hati budi masing..
bila da btol2 suka...tunang o kawen je la kan...